The Marriage Course

Tijd voor elkaar brengt romantiek en plezier in je relatie en het verdiept de waardering en het begrip voor elkaar. Maar tijd voor elkaar maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dat je dat? Met een Marriage Course om te beginnen.

Wat is de Marriage Course?

De Marriage Course helpt jullie om tijd voor elkaar te maken. Deze relatiecursus is niet zoals andere cursussen. Een Marriage Course bestaat namelijk uit 7 avonden uit, De eerste en laatste avond beginnen we met een 'diner-voor-2'. De  andere avonden starten wij met koffie en wat lekkers erbij.

Zie het als een investering in je relatie, want na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

De focus ligt op jullie twee. De cursus doe je tegelijk met andere stellen, maar het bespreken van de thema’s voer je altijd met z’n tweeën.

Elke Marriage Course-avond bestaat uit een diner of toetjesmoment. Zo kun je ongestoord bijpraten met je partner en genieten van heerlijk eten. Na het eten kijk en/of luister je naar de inleiding. Soms is het een video, een andere keer leidt Annemieke het thema van de avond in.

De thema’s zijn:

  1. De verbinding versterken
  2. De kunst van communicatie
  3. Conflicten oplossen
  4. De kracht van vergeving
  5. De impact van familie
  6. Goede seks
  7. Liefde in actie

Vanwege de coronamaatregelen gaat de Marriage Course nét even anders. Omdat het niet altijd mogelijk is om samen te komen, vindt de Marriage Course online plaats. Zorg dat je van tevoren lekker de tijd neemt om samen te eten of te drinken om even bij te praten in een relaxte setting. Op de eerste en de laatste avond ontvang jullie van ons vooraf een dineerbox (regio Zeeland). De rest van de bijeenkomst is precies hetzelfde als bij een gewone Marriage Course.

Voor wie is de Marriage Course?

Is je relatie in een nieuwe fase beland door een verandering in carrière, de komst van een baby of een andere levensgebeurtenis? Heb je onopgeloste issues die je graag uit de weg helpt? Wil je meer genieten van je partner en jullie relatie? Ben je op zoek naar meer diepgang in je relatie? Dan is de Marriage Course echt iets voor jou!

De cursus is voor ieder stel dat wil werken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je net twee jaar bij elkaar bent of meer dan dertig jaar. Als je al een sterke relatie hebt, helpen deze avonden uit je je relatie verder te verbeteren.

Hoe werkt het?

De Marriage Course wordt gegeven online via Teams. De avond begint met een lekker diner voor twee of een borrelplank. Na het eten gaan jullie aan de slag met het thema van de avond.

Elke avond kent veel afwisseling. Je luistert naar persoonlijke verhalen en naar inleidingen, je bekijkt video en je gaat in gesprek met je partner. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen.

Je krijgt uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of bijvoorbeeld het invullen van een oefening of tabel. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: “Oh, denk jij zo!?” Of je herinnert je weer: ‘Ah, natuurlijk, daarin verschillen wij!’

Waarom?

Je ontmoet je partner op een nieuwe manier! Je denkt samen na over alledaagse en diepe onderwerpen, zoals communicatie, familieverschillen, verschillende waarden en standpunten. Ieder komt met zijn eigen verhaal, karakter en issues. Daar is alle ruimte voor, omdat je met zijn tweeën in gesprek bent.

Welkom!

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom op een Marriage Course!

 

Marriage Course Online

Kosten: € 175 - per echtpaar.

(Vanaf 1 januari 2020 vergoedt Pro Life zorgverzekeraar tot € 115,- per persoon per cursus per kalenderjaar voor leden die een Medium-, Large- of Extra Largepolis hebben bij Pro Life. Deze vergoeding is jaarlijks te gebruiken voor een (Pre)Marriage Course )

Aanmelden of meer informatie

 

Marriage Course (live)

Locatie: Rilland

Kosten: 

(Vanaf 1 januari 2020 vergoedt Pro Life zorgverzekeraar tot € 115,- per persoon per cursus per kalenderjaar voor leden die een Medium-, Large- of Extra Largepolis hebben bij Pro Life. Deze vergoeding is jaarlijks te gebruiken voor een (Pre)Marriage Course )