Zelfstandige Trouwambtenaar

JAAA, jullie gaan trouwen!

Gefeliciteerd! Het plannen, creëren en vormgeven kan beginnen!

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het trouwen. Als jullie kiezen om voor de wet te trouwen dan word ik door de rechtbank beëdigd als trouwambtenaar voor één dag (dit is helaas niet mogelijk in alle gemeente). Wordt de keuze ceremonieel trouwen, dan zijn er minder richtlijnen en is het makkelijker om een eigen invulling aan jullie dag te geven.

Wettelijk trouwen

In de meeste gemeenten is het mogelijk om iemand als trouwambtenaar voor één dag aan te wijzen. Als dit binnen de gemeente is waar jullie trouwen dan wordt die persoon door de rechtbank beëdigd. 

Houd er rekening mee dat de gemeente voor het aanwijzen van een trouwambtenaar voor één dag extra kosten in rekening brengt.  Deze verschillen per gemeente.

 Deze kosten staan los van mijn tarief.

Ben ik  jullie keuze als trouwambtenaar voor één dag, dan zorg ik dat de benoeming en benodigde papieren bij de gemeente geregeld worden.

Bij de gemeente betaal je voor een wettig huwelijk ook altijd legeskosten. Ook dit bedrag verschilt per gemeente en staat los van mijn tarief.

Ceremonieel trouwen

Als er sprake is van een ceremonieel huwelijk dan is het benoemen van een trouwambtenaar voor één dag niet nodig.

Je trouwt op een ander moment gratis of voor een lager tarief in het gemeentehuis of jullie geregistreerd partnerschap wordt omgezet naar huwelijk.

Tijdens jullie trouwdag vindt de huwelijksceremonie plaats, alleen zijn jullie al eerder officieel voor de wet getrouwd. 

Deze optie heeft als voordeel dat je kan trouwen op een locatie die niet officieel aangewezen is als trouwlocatie

Tijdens de ceremonie kan er door jullie en de getuigen ook een  'show' akte worden getekend. 

Christelijk tintje

Willen jullie graag een christelijk tintje of een ritueel in jullie ceremonie verwerkt hebben, maar jullie willen niet dat het de aandacht wegneemt van jullie liefdes verhaal? Dan kan liefs, Annemiek jullie daarbij helpen. Maar ook een ceremonie zonder een christelijk tintje of een ritueel is mogelijk.