Woorddienstbegeleider

Als een dierbaar persoon overlijdt, staat uw leven even op zijn kop. Er moet in korte tijd van alles geregeld worden. In alle hectiek en emotie is het niet makkelijk om ook nog eens stil te staan bij de voorbereidingen van de uitvaartceremonie.

Als uitvaartspreker en woorddienstbegeleider neem ik dit graag van u over. Ik spreek uitgebreid met de familie over wie de overleden dierbare was, over zijn of haar jeugd, de bijzondere momenten in zijn of haar leven en uw herinneringen aan hem of haar. Vervolgens maak ik een verhaal waarin het leven van uw dierbare en uw herinneringen op een warme manier, met respect voor de overledene door mij wordt voorgedragen.

Ik ontmoet je in vele verhalen,
maar had je graag werkelijk gekend.
Zoals je kleur gaf aan het leven,
een zonnestraal op elk moment.

Herinneringen komen boven
verteld met een glimlach en een traan.
Jouw afdruk wordt langzaam verweven,
zal ook in mijn hart verder voortbestaan.

Nooit gekend en toch verbonden
door de lijn die ik in handen kreeg
met het ritme van de dag
die voor de toekomst meebeweegt.

Jouw liefde zal nooit verdwijnen,
blijft gekoesterd en verwarmend.
Het leidt naar nieuwe levenswegen
waar vertrouwen weer wordt omarmd.

Karin Anbergen

Ritueel- en woordbegeleiding is het op zeer persoonlijke wijzen invullen van de afscheidsceremonie. Samen zoeken we naar manieren om dit bijzondere en indrukwekkende moment te markeren. Met teksten, muziek en rituelen die iets zeggen over de persoon waarvan we afscheid moeten nemen. Hoe stond hij of zij in het leven, wat was belangrijk en specifiek voor hem of haar?

Was de overledene gelovig, maar al heel lang geen kerkganger, voelt u zichzelf niet gemakkelijk om een uitvaart dienst in de kerk te houden voor uw geliefden, dan kan ik u helpen en begeleiden om de uitvaart zo vorm te geven dat er christelijke elementen in voorkomen zodanig u uzelf of uw geliefde er nog volledig in kan herkennen.