over Annemiek

Mijn naam is Annemieke van den Berg. Ik ben geboren in Pretoria, Zuid-Afrika en ben in 2011 naar Nederland verhuisd voor de afronden van mijn Theologische opleiding.

 

Sinds 2014 woon ik in Rilland, in de prachtige provincie Zeeland. Ik ben trotse mama van Alise en Reina, en vrouw van Stefan.

Het leven heeft mij langs heel veel interessante wegen geleid. Ik heb de afgelopen jaren bijvoorbeeld gewerkt als: bedrijfsleider van een winkel, gastouder, tandartsassistente en sinds 2018 ben ik weer werkzaam in de Theologie als kerkelijk werker en coördinator van een inloophuis. Daarnaast ga ik regelmatig voor bij kerkdiensten van de Protestantse Kerk Nederland.

In 2020 kwam ik voor een grote keuze te staan en heb ik de beslissing gemaakt om mijn beroepsleven anders te gaan indelen. Meer focus te leggen op de dingen waar ik blij en gelukkig van word. Zo ontstond Liefs, Annemiek. Graag deel ik mijn passie voor God met anderen en begeleid ik ze graag tijdens de grote momenten van het leven. Niet alleen door het voorgaan tijdens een ceremonie of afscheid maar juist ook begeleiding bieden ervoor en erna.

Graag deel ik met jullie de grote momenten in het leven. Deel ik jullie liefdesverhaal met een christelijk tintje tijdens jullie huwelijksceremonie of verzorg ik jullie kerkelijk huwelijk. Graag geef ik jullie als familie de steun tijdens het waardige afscheid van een geliefde, en sta ik jullie na het afscheid graag bij om het allemaal een plekje te geven.

In beide functies – als trouwambtenaar en uitvaartspreker – vind ik het belangrijk om mij in te leven, rust te brengen en een verhaal weer te geven dat juist is en waar de betrokkenen zich in herkennen. Beide verhalen bevatten een lach en een traan.